Bröllopsfest, festlokal, festarrangemang i Hälsingland, Dalarna

Festarrangemang

Festlokal

Bröllopsfest

Bröllop och fest
Häst och Släde eller VagnFinnskogsmuseetDanielsgården i BingsjöTjäderVälkommen till Skålsjögården

 

Arrangemang på Skålsjögården

Erfarenheten säger oss att våra gäster vill utnyttja Skålsjögårdens unika byggnader samt den omkringliggande naturen i kombination med det chosefria läget när de har önskemål om arrangemang av olika slag. Här fyller man år, här gifter sig älskande par, här anordnas det olika interna mästerskap i de mest fantastiska grenar och kombinationer, under många år har vi haft ett eget VM i pulkaåkning! Skålsjögården är aktiviteter och arrangemang!

Här arrangeras tävlingar med många deltagare i skidspåren ena dagen och brödbakning i den vedeldade bagarstugan nästa dag!

Kanske i bjärt kontrast till skotersafari med guide i ett fantastiskt 100-mila ledsystem i snörika marker!

Vad det handlar om är att nyttja de unika förutsättningar Skålsjögården har och vad du som vår gäst vill skall ingå i upplevelsen - arrangemanget.

 

Menyn består av:

- Åtminstone fyra byggnader med eld som levande, intimt, element där det går att arrangera fester och rustika tillställningar. Två matsalar, 40 
respektive 60 personer, fem konferensgrupprum varav  Logen med
plats för 80 sittande personer. Mängder av duschar och omklädningsrum, bastur och torkrum. Totalt 24 byggnader.

- Stor natur som erbjuder helt unika upplevelser, spårsystem sommar som vinter samt ett mycket bra kartmaterial runt Skålsjögården.

- Chosefri, avspänd miljö där upplevelserna och arrangemangen är era egna.

- Vi har tillgång till kvalificerade naturguider och spännande utflyktsmål alltifrån den fäbodvall som ligger granne med oss till halv-heldagsvandringar, spårguidning, övernattningar i natur eller kojor alternativt mer krävande eskapader med snöskoter.

- Ta en tidig, tidig naturutflykt en vårvintermorgon för att uppleva orrspel, det lilla arrangemanget men kanske den stora upplevelsen! Ge naturen några timmar så ger den år av minnen tillbaka!

Här följer några förslag på arrangemang.

 

Bröllop och fest

När det skall arrangeras ett bröllop har Skålsjögården mycket att erbjuda.

Vi har förutsättningar för hela arrangemanget - bröllopet och festen - mat och boende - dans och underhållning på logen och upplevelser i alla våra fina byggnader. På anläggningen och på naturstigar finns möjlighet till tipspromenader och naturupplevelser. Läs mer på sidorna Upplevelser samt Mat och Boende.
 

Häst och Släde eller Vagn

Upplev naturen från en prärievagn eller en kolsläde dragen av en Ardenner, en lugn och trygg arbetshäst.

Vi upplever naturen i sin fulla prakt från en vagn eller släde dragen i en stilla lunk där naturen passerar förbi i en takt så att vi hinner med att insupa alla intryck och har tid att tillåta oss att få just den upplevelsen som dofter och alla intryck ger. Vi får följa med på en tur där varje årstid har sin charm. Vi arrangerar en upplevelse där du möter naturen tillsammans med dina vänner i något som stannar kvar i dina sinnen. Vi stannar till och njuter av den mat vi fått med oss innan vi vänder tillbaka till Skålsjögården.

Finnskogsmuseet

Maths Östberg genomför guidade visningar i museet eller i de omgivande finnmarkerna samt skräddarsydda finnskogskurser efter önskemål.

Maths driver museet i samarbete med Skräddrabo Bygdegårdsförening. Museet har en inomhusutställning med drygt 300 föremål, lika många foton samt kartor från de olika finnbygdsområdena. Materialet sträcker sig från Tiveden i söder till lappmarken i norr, från de norrländska kustlandskapen i öster till Norge i väster.

Finnskogsmuseet har också en av de största skogsfinska bok- och artikelsamlingarna. I referensbiblioteket finns c:a 1 700 böcker och häften samt c:a 1 300 småskrifter som behandlar skogsfinnarna. Där finns även litteratur från och om Finland, Delaware, Tornedalen samt Finnmark. Finnskogsmuseet har också videofilmer om finnkultur samt musikkassetter/-skivor. Läs mer på home.swipnet.se/finnskogsmuseet

Guidade turer

- Guidning på Skålsjögården.
- Guidad tur på hälsingegårdar
- Svabensverks järnbruk.
- Danielsgården i Bingsjö.
- Fäbodar och genuina miljöer i vår omgivning, flera riksklassade.

Läs mer på Natur och Kulturupplevelser

Fler aktiviteter finns under kurser och under upplevelser.

Berätta för oss om din grupp och vi ger dig förslag!

Välkommen till Skålsjögården, vi vill lära känna dig som vår aktade gäst!