skålsjögården | konferensanläggning i hälsingland / dalarna
Skålsjögården starsidakonferanskurserupplevelsermat och boendearrangemanginformationkontakt
konferensanläggning, naturupplevelser, guidade turer, hälsingegårdar, konferensresa | skålsjögården

 

Upplevelser

Dina blivande arrangemang hos oss har naturligtvis den inriktning du finner bäst för det tillfället. Är det arbete och gnuggande i konferensutrymmena kommer vi att diskret ge er all den service som kan önskas för ett harmoniskt resultat.
Vill ni blanda och ge er träff ett vidare innehåll så har vi både korta och lite längre aktiviteter att föreslå.
Även här gäller naturligtvis att vi tillsammans planerar utifrån din grupps förutsättningar och mål. Kontakta oss och låt oss diskutera dina tankar inlagda i våra möjligheter!

Några inriktningar:

Skålsjögårdens egna faciliteter:
-
att bada rökbastu är en alldeles speciell upplevelse, tag möjligheten när du är här!

- att anordna en aktivitet vid den sprakande brasan i Eldpallkojan upplevs med alla sinnen och kan rymma många kompletterande aktiviteter. 

- att baka bröd i bagarstugan där vi eldat upp den stora ugnen och kanske serverar tilltugg till brödet i rummet bredvid med en stor sprakande brasa i öppna spisen! En ovanligt gemensamhetsskapande aktivitet för 5 – 6 personer under bakningen och många fler på efterfesten vid bagarstugans öppna spis! Se bilden till höger.

Vandringsleder, skidspår, tipsrundor, 30 min. - 4 tim.
Märkta leder sommartid och välpreparerade skidspår i varierande längd från någon kilometer till flera mil. Se under Information vad som är aktuellt just nu och
läs mer på Skålsjögårdens spårsystem

Tipsrundor in på grannmarkerna vid fäbodvallen Brattskure med egna frågor som anknyter till er träff eller våra frågor.

Natur
Vi har tillgång till duktiga naturguider som kan ge er upplevelser från marker med höjder på 500 m och ädelfisksjöar – åar i dalgångarna. Fiske, svamplockning, besök på slåtterängar med rara växter och vid fäbodar där du kanske får handmjölka djuren!

Ni kan se spår av både älg, varg, björn och lodjur.

Att uppleva kungsörn, spelande tjäder -orrar tidigt en morgon behöver inte ta mer än ett par timmar. Om naturaktiviteter kan sägas att de kräver lite mer av kläder och skodon men generellt ger oförglömliga upplevelser under kontrollerade former i duktiga guiders händer.

Läs mer om Natur och Kulturupplevelser som vi kan erbjuda.

Paketerbjudanden
Vi erbjuder paket med Natur och kulturupplevelser vid Norrlandsgränsen i samarbete med Stefan Olander, Skalens NATUR- OCH KULTURGÅRD. Stefan kommer att vara er guide.

Följande är ett förslag på ett tredagars busspaket med besök på Hälsingegårdar, vilda strömmar, fäbodar och urskog. Det är upplevelser i Dalarna och Hälsingland, längs norrlandsgränsen. Paketet riktar sig till bussbolag eller annan arrangör som samordnar resor och bokningar. Läs mer i tredagars busspaket.pdf.

Kulturutflykter som tar ca 1, 5 – 2 tim.
Runt om oss har vi tre starka kulturföreteelser att uppleva, gärna med kunnig guide. 

- Fäbodkultur med djur, osttillverkning -försäljning, gamla vackra byggnader och entusiastiska brukare som kan sin kulturhistoria.

- Järnbruk. Besök en bruksmiljö och lär om Sveriges storhetsperiod och ursprunget till Hallwylska palatset!

- Svedjefinnar som givit namn åt hela området; Finnskogen! Intressant, spännande liv med kulturinslag av ovanligt snitt. Besök platserna och ta del av kunnig guidning i ett ämne man kanske helt förbisett men som präglat livet under 400 år.
Läs mer på www.finnskogsriket.com

- Hälsingegårdar. Hälsingegårdarna står idag på tur att bli Sveriges nästa världsarv. Boka en guidad tur på Hälsingegårdar när du är här
På hemsidan Hälsingegårdar finns mer att läsa.

Berätta hur er grupp ser ut så finner vi förslag till upplevelser!

Skoterleder
Under vinterhalvåret kommer man till Skålsjögården på snöskoter. Leder från Hälsingland, Dalarna och Gästrikland strålar samman här. Vi har mat, boende och aktiviteter på anläggningen.

Mountainbike
Flera av våra leder passar utmärkt för MTB (mountenbike). Eggaspåret går att åka 22 km av 30 km. Fädboslingan 11 km, Familjespåret 5km samt Elljusspåret 2,5 km lämpar sig alla för naturupplevelser på mountenbike. Läs mer på Stigoteket eller
Skålsjögårdens spårsystem

Ring 0271-520 40 så berättar vi hur det ser ut just nu.

 

  Skålsjögårdens Rökbastu (Ångbastu)
Klickbara bilder.